Tort dobos

Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, si se adauga faina. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in crema de gal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 gr faina
  • 125 gr zahar pudra
  • 5 oua
  • Pentru crema:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr unt
  • Pentru glazura:
  • 100 gr zahar tos

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, si se adauga faina. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in crema de galbenusuri. Se tapeteaza tava de tort pe dos cu unt si foina si se ia cu lingura din compozitie o cantitate suficienta ca sa se poata intinde o foaie cat lama cutitului. Se coace foaia la foc potrivit si se supravegheaza, ca sa nu se arda. Se coc pe rand cinci-sase foi, timp de 10 minute pentru fiecare foaie. Foile se scot imediat de pe tava, cu un cutit lung, si se pun la racit pe un gratar. Crema: se freaca galbenusurile cu zaharul, intr-un vas pus in bain-marie, si se tin pe foc pana se ingroasa, amestecand mereu. Se adauga in crema de galbenusuri 2 linguri de cacao, amestecata cu 1 lingura de lapte. Se freaca untul spuma si se inglobeaza incet in crema de oua. Se amesteca crema pana se raceste. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in crema. Se pastreaza o foaie pentru fata. Se pune o foaie pe un platou, se unge cu crema se pune deasupra alta foaie. Se repeta operatia pana se termina foile si ultimul strat este de crema. Foaia pastrata se acopera cu glazura de zahar ars. Se arde zaharul la foc iute si cand se inchide la culoare, se toarna repede, circular, peste foaie. Se intinde zaharul ars foarte repede, cu un cutit inmuiat in unt fierbinte. Tot cu acest cutit se marcheaza portiile in glazura calda. Foaia glazurata se pune peste ultimul strat de crema.

Se taie felii, se poate pune alaturi frisca sau inghetata. Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Tiramisu

Galuste cu prune

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors