1.Pentru blat, ouale se separa, untul se topeste si se lasa la racit. Se taie 6 cercuri cu diametrul de 26 cm din hartia de copt pentru fundul detasab
1.Pentru blat, ouale se separa, untul se topeste si se lasa la racit. Se taie 6 cercuri cu diametrul de 26 cm din hartia de copt pentru fundul detasabil ale formei de tort. Cuptorul se incalzeste la 220°C ( 3 la aragaz).
2.Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se freaca spuma cu zahar pudra, se adauga faina si spuma de oua, apoi untul, se amesteca usor prin rasturnare.
3.Compozitia de blat se imparte proportional pe cercuri, se niveleaza, se coc repede (4 – 5 minute) unul dupa altul. Se pune pe fiecare un cerc de hartie cu diametrul de 24 cm si se fasoneaza ca foile sa fie egale. Se lasa la racit.
4.Pentru crema, ouale se amesteca cu zahar pudra si ciocolata pe un vas cu apa clocotita, se amesteca continuu pana se coaguleaza. Se lasa la racit. Untul/margarina se freaca spuma cu zahar vanilat, se adauga crema rece cu lingura.
5.Cea mai frumoasa foie se pune la o parte, celelalte se ung cu crema si se pun unele peste altele apasand putin sa se lepeasca. Se ung si marginile cu crema si se lasa la frigider (3 ore).
6.Pentru caramel, se topeste untul/margarina intr-o cratita, se adauga zaharul si zeama de lamaie, se caramelizeaza pana devine maro deschis, se desarta pe foaia de blat ramasa, se intinde repede cu cutitul( cu lama lunga si groasa) uns, cu muchea unui alt cutit uns se imparte foaia glasata in jumatate, sferturi si fiecare sfert in 3 ( se lucreaza repede ca se intareste). Pe semnele facute se taie complet apasand cutitul uns. La servire, se asaza felia cu glazura pe felia de tort.
Alte torturi recomandate:
Tiramisu
Diplomat
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post