Freaca spuma galbenusurile cu zahar pudra, adauga cate o lingura de faina si spuma de albusuri, dupa care adauga untul topit, dar racit. Intinde putin
Freaca spuma galbenusurile cu zahar pudra, adauga cate o lingura de faina si spuma de albusuri, dupa care adauga untul topit, dar racit. Intinde putin aluat pe spatele unei tavi rotunde unsa cu unt si presarata cu faina si coace-o la foc mediu (180 grade). Pune foaia cu ajutorul a doua cutite lungi pe plansa, unge din nou spatele tavii cu unt, presara cu faina si coace foile, pana se termina aluatul (poti pregati in jur de 5-7 foi). Lasa foile sa se raceasca si pune deoparte cea mai frumoasa foaie. Pentru crema, freaca ouale cu zahar pudra si ciocolata, ingroas-o peste abur, las-o la racit, amesteca bine cu unt si zahar vanilat. Unge foile cu crema, aseaza-le una peste cealalta, unge si marginea torului cu crema. Pentru glazura, prajeste zaharul cu otet, unge-o foaia cea mai frumoasa pusa deoparte, (trebuie sa lucrezi rapid, fiindca se intareste repede!), marcheaza imediat cu un cutit cald locul feliilor. Bate frisca si decoreaza cu trandafiri si ghirlande suprafata tortului. Taie felii cu ajutorul unui cutit incalzit in apa fierbinte si uns cu unt. Daca in locul zaharului prajit ungi ultima foaie cu crema de ciocolata si o presari cu ciocolata rasa, vei obtine un Tort Stefania.
Alte torturi recomandate
Diplomat tort
Torturi nunta
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post