Tort dobos

Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu ul, dupa care se adauga albusurile spuma, faina, vanilia si bicarbonatul. Rezulta un aluat moale din

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 5 oua
  • cat cantaresc ouale
  • faina cat cuprinde
  • vanilie
  • putin bicarbonat stins cu otet
  • Ingrediente crema:
  • 200 gr unt
  • 1 pahar
  • 2 oua
  • 50 gr cacao
  • Pentru decor :
  • glazura de ars

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu ul, dupa care se adauga albusurile spuma, faina, vanilia si bicarbonatul.

Rezulta un aluat moale din care se coc 8-9 foi.

Acestea se umplu cu crema de cacao si se glaseaza tortul cu ars.

Pentru crema, se freaca untul cu ul pudra. Se adauga cate un ou si cacaua.
Pofta buna!

Alte prajituri recomandate:

Prajitura alba ca zapada

Prajitura cu crema caramel

Mini tarta cu fructe

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala