Tort dobos

Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile 1/2 ora cu ul vanilat. Se amesteca bine cu faina. Se adauga albusurile batute spuma. Pe fundul unei for

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 5 oua
  • 125 gr
  • 5 linguri faina
  • Ingrediente crema:
  • 4 oua
  • 150 gr
  • 2 batoane ciocolata menaj sau 2 linguri cacao
  • 200 gr unt
  • Ingrediente glazura:
  • 3 linguri pudra

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile 1/2 ora cu ul vanilat. Se amesteca bine cu faina. Se adauga albusurile batute spuma.

Pe fundul unei forme tapetate se coc 7-9 foi. Se pune cate un strat de grosimea lamei unui cutit si se coace la cuptor fierbinte. Foile se dau jos calde si se pun pe o planseta presarata cu faina.

Pe foaia care o ale sa fie deasupra se toarna ars, care se netezeste cu cutitul fierbinte. Se repeta operatia de 2-3 ori si de fiecare data se traseaza, cu cutitul trecut prin unt, portiile (feliile de tort).

La urma se trece o data cu cutitul cald peste locurile

crestate pe glazura, pentru a nu se rupe tortul la taiat, cand se serveste.

Pentru crema, ouale se bat cu ul in bain marie, pana se ingroasa compozitia. Se adauga ciocolata muiata pe marginea masinii cu o lingura de apa, sau cacaua frecata cu putin lapte, apoi se amesteca cu untul spuma.

Pentru glazura, se prepara ul caramelizat si se intinde cu un cutit lung pe foaia de blat de deasupra tortului.

Cat timp se glaseaza, acesta foaie se tine pe o placa unsa cu unt, pentru ca picaturile de glazura care se scurg sa nu se lipeasca de masa.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete dulciuri:

Inghetata de capsuni

Tort de ciocolata cu crema de capsuni

Deliciu cu visine si bezea

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte

Am vazut aceasta reteta acum mult timp, pregatita de Vladut de la neatza si tare mult mi-a placut! Acum avand mere aromate de...

Desert Mille feuille cu crema de vanilie si mere coapte
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala