Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile 1/2 ora cu ul vanilat. Se amesteca bine cu faina. Se adauga albusurile batute spuma. Pe fundul unei for
Pentru foile de blat, se freaca galbenusurile 1/2 ora cu ul vanilat. Se amesteca bine cu faina. Se adauga albusurile batute spuma.
Pe fundul unei forme tapetate se coc 7-9 foi. Se pune cate un strat de grosimea lamei unui cutit si se coace la cuptor fierbinte. Foile se dau jos calde si se pun pe o planseta presarata cu faina.
Pe foaia care o ale sa fie deasupra se toarna ars, care se netezeste cu cutitul fierbinte. Se repeta operatia de 2-3 ori si de fiecare data se traseaza, cu cutitul trecut prin unt, portiile (feliile de tort).
La urma se trece o data cu cutitul cald peste locurile
crestate pe glazura, pentru a nu se rupe tortul la taiat, cand se serveste.
Pentru crema, ouale se bat cu ul in bain marie, pana se ingroasa compozitia. Se adauga ciocolata muiata pe marginea masinii cu o lingura de apa, sau cacaua frecata cu putin lapte, apoi se amesteca cu untul spuma.
Pentru glazura, se prepara ul caramelizat si se intinde cu un cutit lung pe foaia de blat de deasupra tortului.
Cat timp se glaseaza, acesta foaie se tine pe o placa unsa cu unt, pentru ca picaturile de glazura care se scurg sa nu se lipeasca de masa.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete dulciuri:
Inghetata de capsuni
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Deliciu cu visine si bezea
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post