Diplomatul este o prajitura foarte cunoscuta si apreciata. Forma diplomatului poate fi adaptata in functie de eveniment, Valentine's in cazul nostru :).
Se taie felii blatul (facut in casa ca blat simplu sau cumparat) Se pune film transparent in tava in forma de inima si se aseaza un strat de felii de pandispan pe margini si pe fundul tavii.
Se face frisca. Se folosesc 3 cutiute a cite 200 ml fiecare de smintina pentru frisca, adica trebuie numai batuta, nu are zahar. Se face bezeaua din cele 3 albusuri si 140 de grame de zahar. Se face pe foc mic crema din cele 3 galbenusuri si 110 grame de zahar. Se pun in apa 40 de grame de gelatina sa se umfle, se adauga la crema si se mai pune putin pe foc sa se dizolve bine.
Intre timp se pune pe forma un strat de ananas de la cutie scurs. Se amesteca crema de galbenusuri cu bezea si frisca repede pentru ca gelatina sa nu se solidifice. Se pune deasupra cremei un strat de caise in sirop taiate felii pe lung. Se pun deasupra alte felii de blat, se acopera bine cu filmul transparent si se pune la frigider cu ceva dasupra ca sa preseze putin.
Blatul nu se insiropeaza pentru ca e taiat subtire si e foarte pufos, se insiropeaza de la sucul pe care il mai aveau fructele prin presare. Dupa citeva ore se scoate din forma si se rastoarna pe un gratar ca sa fie ornat. Se imbraca in frisca. Se poate orna cu ciocolata topita pusa intr-un cornet facut tot din hirtie pentru copt.
Reteta Tort diplomat in forma de inima a fost propusa de Adriana Nicoleta.
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post