Tortul Diplomat de struguri este o reteta de tort cu fructe deloc greu de pregatit, usor, revigorant. Tortul Diplomat il puteti servi ca desert intr-o zi calda de toamna tarzie.
Separati albusurile si galbenusurile celor doua oua. Bateti albusurile cu 2 linguri de apa pana devin spuma. Presarati deasupra 75 g de zahar si zaharul vanilat, incorporati bine si apoi amestecati si galbenusurile. Incalziti cuptorul la 175 grade C. Amestecati faina, praful de copt si alunele cu spuma de oua. Puneti acest aluat intr-o forma cu diametrul de 20 cm si coaceti circa 20 de minute. Lasati blatul sa se raceasca bine.
Pentru crema bateti cele 8 galbenusuri cu zaharul pudra pana devin crema. Adaugati laptele nedegresat. Inmuiati si topiti gelatina apoi adaugati-o cremei de galbenusuri. Dati-o la frigider 30 de minute. Adaugati frisca in crema cu gelatina putin intarita si amestecati. Adaugati apoi 400 g de struguri la crema si turnati crema peste blat.
Reteta Tort diplomat de struguri a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.ro
Lasati la frigider cel putin 2 ore sa se intareasca. Decorati tortul cu restul de struguri si turnati glazura transparenta deasupra, urmand instructiunile de pe pachet.Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post