Diplomatul este o reteta foarte cunoscuta si apreciata de foarte multi dintre noi. Incearca in varianta unei retete de vara, tortul diplomat cu zmeura proaspata.
Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele treptat, amestecam bine, dupa care punem la fiert pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa ca o smantana subtire.
Gelatina o dizolvam in siropul de zmeura preparat dupa indicatiile din reteta, o lasam cca 5 minute dupa care o dizolvam pe baie de aburi, o amestecam cu crema de galbenusuri (putin racita).
Cand incepe sa se ingroase crema adaugam frisca, albusurile batute spuma, amestecam bine (eu am mai adaugat si cca 100 g zmeura pisata).
Tapetam o tava (eu am folosit de cozonac) cu folie alimentara si asezam piscoturile insiropate (si pe peretii laterali daca dorim) adaugam crema si zmeura si dam la frigider pana a doua zi.
Tortul diplomat cu zmeura il rasturnam a doua zi, si il ornam dupa bunul plac, dupa care il servim rece.
Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat