Tort Diplomat cu lapte praf

Tortul Diplomat cu lapte praf se face din 500 g zahar, o cana de apa, 250 g lapte praf, o cutie compot de ananas.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g zahar
  • o cana de apa
  • 250 g lapte praf
  • o cutie compot de ananas
  • 2 portocale
  • 150 g stafide
  • 4 plicuri gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 kg frisca batuta

Mod de preparare

Pentru tortul Diplomat cu lapte praf se fierbe zaharul cu apa pana se face un sirop legat, se pune laptele praf si se amesteca bine. Adaugam apoi gelatina dizolvate in zeama de la compot, stafidele, bucatile de ananas si jumatate din frisca batuta. Tapetam o cratita cu punga de nylon, peste care punem rondele de portocala. Peste rondele, punem compozitia din lapte si dam la rece timp de o ora. Scoatem tortul din cratita si-l punem pe platou, apoi decoram cu restul de frisca si ciocolata rasa.


Tortul Diplomat cu lapte praf se serveste ornat cu frisca.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala