Tort Diplomat

Se prepara frisca conform instructiunilor din pachet si se adauga vanilia. Separat se topeste gelatina, dupa ce a fost pusa la inmuiat in prealabil in

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 5 pachete frisca
  • lapte indulcit dupa gust(pt.frisca)
  • vanilie
  • 4 pachetele gelatina
  • fructe de sezon (3-4 feluri)ex: struguri
  • ananas
  • portocale
  • piersici
  • compoturi din fructe exotice
  • kiwi etc

Mod de preparare

Se prepara frisca conform instructiunilor din pachet si se adauga vanilia. Separat se topeste gelatina, dupa ce a fost pusa la inmuiat in prealabil in cateva linguri de apa rece. Se va avea grija ca gelatina sa nu fiarba si se va prepara numai la foc foarte mic. In frisca se adauga cele 4 galbenusuri pe rand si gelatina foarte putin calduta. Se amesteca usor cu o lingura si se adauga fructele taiate. Se rastoarna compozitia intr-o cratita (preferabil cu fundul detasabil)si se tine la frigider 5-6 ore-se poate prepara seara. Cind s-a racit se rastoarna pe un platou se unge cu gelatina si se orneaza cu fructe si frisca. Pentru un aspect mai deosebit fructele se ung si deasupra cu gelatina. Pentru gospodinele care nu au cratita cu fund detasabil: inaintea rasturnarii se va tine fundul vasului in apa calda cateva momente.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de ciuperci cu cartofi si masline

O salata de post consistenta potrivita pentru un pranz.

Salata de ciuperci cu cartofi si masline
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide