Tort diplomat

Ouale se amesteca impreuna cu zaharul si laptele, pe foc mic. Cand incep sa fiarba se adauga gelatina inmuiata in apa rece, dizolvata in 2-3 linguri

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru sarlota:
  • 250 gr zahar
  • 5 oua
  • 250 ml lapte
  • 30 gr gelatina
  • 30 gr cacao
  • 600 gr frisca
  • 1 lingura rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50-60 gr coaja rasa de portocala
  • piscoturi
  • Pentru sirop:
  • 100 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Ouale se amesteca impreuna cu zaharul si laptele, pe foc mic. Cand incep sa fiarba se adauga gelatina inmuiata in apa rece, dizolvata in 2-3 linguri de lapte cald. Se ia de pe foc apoi compozitia si i se adauga cacaua crenuta, iar apoi romul, zaharul vanilat, o parte din fructe confiate iar la urma jumatate din cantitatea de frisca batuta. Se unge o forma rotunda cu unt, se asaza piscoturile taiate orizontal si stropite cu sirop, apoi pe langa peretii formei se pun piscoturi in picioare. Se toarna crema, se aranjeaza restul de piscoturi si se introduce tortul in frigider,


Se serveste cu restul de frisca batuta, garnisit cu portocale confiate.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu visine Prajitura snikers Prajitura cu gem

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors