Tort diplomat

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ananas in compot
  • fara zahar 2 cutii (taiat rondele)
  • piscoturi – 10 buc
  • smantana pentru frisca 400 ml
  • iaurt grecesc 10% grasime 500 g
  • zahar pudra 45 linguri
  • vanilie 1 lingurita
  • gelatina granulate 1 pliculet

Mod de preparare

• scurge rondelele de ananas, pastreaza compotul si toaca cubulete ananasul dintr-o jumatate de cutie
• inmoaie piscoturile in zeama de la compot, pe ambele parti, apoi asaza-le ca baza intr-o tava de tort, cu pereti detasabili, cu diametrul de 22 cm
• asaza rondelele de ananas de jur imprejurul formei
• hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, pentru 5 minute. Pune-o apoi la bain-marie si las-o pana devine lichida
• mixeaza smantana pentru frisca rece cu ajutorul telului Breville Hand Blender. Cand incepe sa se intareasca adauga zaharul pudra, apoi iaurtul grecesc si vanilia. Adauga gelatina lichida si cubuletele de ananas
• toarna compozitia in forma de tort, peste baza de piscoturi. Decoreaza tortul cu restul de ananas, acopera-l cu folie de plastic si pune-l la frigider 6-8 ore
• decoreaza-l cu menta proaspata inainte de servire.

Savurati cu placere!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors