Tort din gris

Seara se amesteca gris cu lapte si cu zahar si se lasa asa. Dimineata se pune o lingura de cacao, nuca macinata, praf de copt si se toarna in tava de

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o ceasca de gris
  • o ceasca de lapte
  • o ceasca de zahar
  • 150 g nuca macinata
  • un praf de copt
  • o lingura cacao
  • esenta de rom
  • 100 g zahar
  • ¼ l frisca

Mod de preparare

Seara se amesteca gris cu lapte si cu zahar si se lasa asa. Dimineata se pune o lingura de cacao, nuca macinata, praf de copt si se toarna in tava de tort (cratita) si se baga la cuptor. 150 g apa, 100g zahar si esenta de rom se amesteca si se face siropul cu care se stropeste aluatul dupa ce s-a racit. Se orneaza cu frisca.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide