Tort din foi Karlsbad cu crema de ciocolata

Pentru foile de Karlsbad, se bate bine laptele cu galbenusurile si faina. Se face o coca din care se coc 5 foi pe dosul unei tavi unse. Dupa coacere,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente foi de Karlsbad:
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 500 gr faina
  • 175 gr migdale curatate
  • 250 gr zahar pisat cu vanilie
  • Ingrediente crema:
  • 70 gr ciocolata
  • 2 linguri apa
  • 70 gr unt
  • 70 gr zahar
  • 5 galbenusuri

Mod de preparare

Pentru foile de Karlsbad, se bate bine laptele cu galbenusurile si faina. Se face o coca din care se coc 5 foi pe dosul unei tavi unse.

Dupa coacere, pe partea rumena se ung cu unt cald si se presara cu cate o lingura buna de migdale pisate cu zahar vanilat. Se mai coc putin.

Pentru crema, se topeste pe foc ciocolata cu apa. Se freaca untul spuma cu galbenusurile si zaharul. Se adauga ciocolata si se lasa compozitia sa fiarba; amestecandu-se mereu si dupa ce se ia la o parte, pana se racoreste.

Cu aceasta se ung foile de Karlsbad, se pun impreuna si se da tortul la cuptor circa 30 de minute.

Tortul se poate glasa sau nu. Este preferabila glasarea cu glazura de ciocolata.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete dulciuri:

Galusti cu prune

Prajitura de branza

Prajitura cu piersici

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors