Aceasta reteta ii apartine lui Eric Lanlard, cunoscutul sef ale carui retete le puteti vedea in emisiunea Prajituri Glamour. Tortul de pandispan este usor si fresh din cauza fructelor de padure.
1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, unge si tapeteaza cu faina 2 forme rotunde de tort de 22 de cm.
2. Pune zaharul si ouale intr-un bol termorezistent si aseaza intr-un vas pe aburi. Mixeazal-e cu mixerul pana cand este fierbinte, ia vasul de pe aburi si mai mixeaza inca 10 minute pana isi dubleaza volumul.
3. Topeste untul pana devine auriu si incorporeaza-l in timp ce mixezi in compozitia de oua. Adauga apoi faina cernuta si amesteca usor, dar nu prea mult. Daca vei amesteca prea mult pandispanul nu va creste corespunzator.
4. Imparte compozitia in cele doua tavi si lasa-le la cuptor pentru 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Cel mai bine e sa pregatiti foile de pandispan cu o zi inainte, va fi mai usor de lucrat cu ele.
5. Bate frisca cu zaharul pana e cremoasa si pufoasa. Taie pandispanul in doua (vei avea 4 bucati).
6. Apoi aseaza alternativ o foaie de pandispan, crema, fructe de padure, si inceheie cu frisca si fructe de padure. Presara zahar deasupra fructelor si gata tortul.
Tortul din foi de pandispan si fructe de padure se serveste proaspat.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post