Tort din foi de nuci sau alune

Pentru foile de blat, albusurile se bat bine pana devine spuma tare. Se adauga zaharul pudra cu vanilia, nucile macinate si faina. Se coc separat 3 f

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 10 albusuri
  • 300 gr zahar pudra cu vanilie
  • 300 gr nuci macinate sau alune
  • 2 linguri faina
  • Ingrediente crema:
  • 10 galbenusuri
  • 200 gr zahar vanilat
  • 400 gr unt
  • 6 batoane ciocolata rasa
  • Pentru decor:
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Pentru foile de blat, albusurile se bat bine pana devine spuma tare. Se adauga zaharul pudra cu vanilia, nucile macinate si faina.

Se coc separat 3 foi si se umplu cu crema.

Pentru crema, galbenusurile cu zaharul vanilat se amesteca bine si se fierb pana ce compozitia se ingroasa. Cand s-a racit se includ untul proaspat batut bine si ciocolata rasa.

Tortul se umple si se imbraca cu crema, garnisindu-se cu ciocolata rasa.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete dulciuri:

Prajitura Negresa

Prajitura cu crema de ciocolata

Tarta cu mere si crema de vanilie

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors