Tort din foi de nuci sau alune

Pentru foile de blat, albusurile se bat bine pana devine spuma tare. Se adauga zaharul pudra cu vanilia, nucile macinate si faina. Se coc separat 3 f

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 10 albusuri
  • 300 gr zahar pudra cu vanilie
  • 300 gr nuci macinate sau alune
  • 2 linguri faina
  • Ingrediente crema:
  • 10 galbenusuri
  • 200 gr zahar vanilat
  • 400 gr unt
  • 6 batoane ciocolata rasa
  • Pentru decor:
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Pentru foile de blat, albusurile se bat bine pana devine spuma tare. Se adauga zaharul pudra cu vanilia, nucile macinate si faina.

Se coc separat 3 foi si se umplu cu crema.

Pentru crema, galbenusurile cu zaharul vanilat se amesteca bine si se fierb pana ce compozitia se ingroasa. Cand s-a racit se includ untul proaspat batut bine si ciocolata rasa.

Tortul se umple si se imbraca cu crema, garnisindu-se cu ciocolata rasa.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete dulciuri:

Prajitura Negresa

Prajitura cu crema de ciocolata

Tarta cu mere si crema de vanilie

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide