Tort din foi de ciocolata si frisca

Pentru foile de blat, untul frecat spuma se amesteca cu galbenusurile frecate cu zaharul, ciocolata inmuiata sau cacaua cernuta. Se adauga usor albusu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente foi de blat:
  • 140 gr unt
  • 140 gr zahar
  • 140 gr ciocolata menaj sau 70 gr cacao
  • 4 oua
  • 1 lingurita cu varf pesmet
  • Ingrediente crema:
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 160 gr ciocolata menaj
  • 2 oua
  • 1-2 linguri lapte
  • Ingrediente glazura:
  • praf de cacao
  • frisca

Mod de preparare

Pentru foile de blat, untul frecat spuma se amesteca cu galbenusurile frecate cu zaharul, ciocolata inmuiata sau cacaua cernuta. Se adauga usor albusurile batute spuma si pesmetul lin (cernut).

Din aceasta compozitie se coc 2-3 foi subtiri, care se umplu cu crema de ciocolata.

Pentru crema, se freaca untul spuma.

Separat, zaharul pudra topit cu putin lapte se pun

impreuna cu ciocolata rasa intr-o craticioara in bain marie. Se adauga pe rand ouale intregi, amestecand neintrerupt compozitia, pana ce se ingroasa.

Se ia de pe foc. Cand este aproape rece, se adauga cate putina in unt si se bate pana se face ca o spuma, cu care se ung foile, tortul se acopera cu frisca peste care se cerne praf de cacao.
Pofta buna!

Va recomandam si alte torturi

Tort de ciocolata cu iaurt si visine

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort de zmeura

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors