1.a. Se bat 9 albusuri tari cu 250 gr zahar si cu zaharul vanilat, iar cand albusul este foarte batut se adauga nuca macinata si se amesteca usor. 1.
1.a. Se bat 9 albusuri tari cu 250 gr zahar si cu zaharul vanilat, iar cand albusul este foarte batut se adauga nuca macinata si se amesteca usor.
1.b. Din acest amestec se coc 6 foi subtiri cat muchia cutitului, puse pe fundul decupat din forma de tort, uns cu unt si pus pe gratarul din cuptorul aragazului.
1.c. Cand foile sunt coapte, se desprind usor varand cutitul pe sub ele.
1.d. Se lasa sa se rumeneasca usor, altfel foaia are gust de ou. (Eu le las 15 minute pe 350F si aproape 10 minute pe 300F si formele le presar si cu un pic de faina).
2.a. CREMA se prepara astfel : se bat ouale intregi cu zaharul, pe foc mic, pana se ingroasa ca o smantana buna.
2.b. Se ard 150 gr zahar, dar nu prea tare ca se amaraste, si se toarna cate putin peste oua, batand bine tot timpul, altfel se face bomboane.
2.c. Cand s-a terminat de pus se mai bate si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca si se pune cate o lingurita peste untul bine frecat, din care s-a scos apa.
3.a. Se pune crema intre foi si se imbraca bine si deasupra, apoi se infig peste tot nuci taiate subtire, sau migdale.
Se serveste dupa 2 zile. Nu se pune imediat la frigider, ci 2 zile se lasa la camara sau se poate pune la frugider dupa cateva ore de stat la temperatura camereu, pana se inmoie foile, apoi se pune la frigider.
Pofta buna!
Reteta Tort delicios de zahar ars de Didi Balmez propusa de Adriana Nicoleta
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post