Tort delicios de mere si frisca este foarte simplu de preparat. Se curata si se taie merele, se pregateste aluatul si apoi se acopera cu frisca.
Tort delicios de mere si frisca este foarte simplu de preparat. Se curata merele de coaja, se scot cotoarele si se taie felii. Ungem o cratita cu diametrul de 28 cm cu 100 g unt, punem merele straturi si apoi punem din loc in loc gemul de gutui. Se presara 2 linguri de zahar peste mere apoi se introduce cratita in cuptorul incins. Se lasa aproximativ 20 minute pana se inmoaie merele. Separat batem albusurile spuma cu zaharul si cu zaharul vanilinat , adaugam galbenusurile si apoi faina in ploaie. Scoatem cratita din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi turnam aluatul peste mere. Se introduce din nou in cuptor, si se lasa inca 20 minute. Se scoate cratita si se rastoarna peste o planseta astfel incat aluatul ramane dedesupt si merele deasupra. Cand s-a racit complet, se orneaza cu frisca
Tort delicios de mere si frisca se serveste la desert, cu o ceasca de cafea.
Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in...
Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparatIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala