Tort delicios

Batem galbenusurile de ou in mijlocul fainii, apoi preparam un aluat tare adaugand margarina, praf de copt, zahar, smantana, dupa care il impartim in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina (alba)
  • 200 g margarina
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 0.5 pachetel de praf de copt
  • smantana
  • cat este necesara
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • zahar pudra
  • dupa gust
  • untura
  • cat este necesara
  • 200 g nuca (macinata)
  • 5 liguri de gem de zmeura
  • 1 lingura de rom (de 54%)
  • Blatul:
  • 500 g faina
  • 200 g margarina
  • 150 g zahar
  • 5 oua intregi
  • 0.5 pachetel de praf de copt
  • smantana
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • untura
  • zahar pudra
  • Umplutura:
  • 200 g nuca
  • 5 5 liguri de gem de piersici sau zmeura
  • 100 g zahar
  • 1 lingura de rom sau esenta de rom

Mod de preparare

Batem galbenusurile de ou in mijlocul fainii, apoi preparam un aluat tare adaugand margarina, praf de copt, zahar, smantana, dupa care il impartim in doua parti egale. Prima jumatate o intindem, o punem intr-o tava unsa cu untura, punem umplutura deasupra: batem albusurile de ou intr-o spuma tare, si le amestecam bine impreuna cu zahar, nuca macinata, gem si rom. O turnam deasupra, apoi razuim, pe razatoarea mare, in mod uniform, cealalta jumatate de aluat. Coacem pe foc mediu, dupa ce s-a racit, taiem in cuburi si presaram zahar pudra.
Alte retete prajituri recomandate;

Prajituri cu zmeura

Tort de zmeura

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala