Tort de zmeura

Se face o adancitura in mijlocul gramezii de faina. Se sparg in ea ouale. Se adauga untul topit, laptele in care s-au dizolvat drojdia si sarea. Se fa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul - 1 ceasca ceai faina
  • 10 g drojdie
  • 1 varf cutit sare
  • 3 oua
  • 2 linguri unt
  • 1 paharel lapte
  • Umplutura - 500 g zmeura
  • 250 g zahar pudra

Mod de preparare

Se face o adancitura in mijlocul gramezii de faina. Se sparg in ea ouale. Se adauga untul topit, laptele in care s-au dizolvat drojdia si sarea. Se face o coca framantata cu mainile si se intinde pe planseta cu ruloul, dupa ce a fost presarata cu faina. Se lasa la dospit intr-un loc caldut. Se asaza aluatul intr-o tava unsa cu unt. Se amesteca zmeura cu zaharul pudra si se pune peste coca din tava. Se coace in cuptor la foc'potolit, 30 min.

Se serveste cald sau rece.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide