Pasta: Am pus in mixer faina, zaharul si untul taiat cubulete si am amestecat. Am pus oul. In lapte am dizolvat drojdia si am incorporat usor in amest
Pasta:
Am pus in mixer faina, zaharul si untul taiat cubulete si am amestecat.
Am pus oul. In lapte am dizolvat drojdia si am incorporat usor in amestec.
Apoi am trecut compozitia pe masa de lucru si am continuat s-o amestec pana se omogenizeaza complet.
Am lasat pasta in castronel sa creasca la loc cald in bucatariea circa 1-2 ore.
Intre timp am preparat crema:
Galbenusurile le-am batut bine de tot impreuna cu zaharul. Am adaugat faina si am continuat apoi am incalzit laptele si in el am topit ciocolata si rezultatul l-am amestecat oualelor. Le-am pus din nou pe foc.
Apoi am lasat-o sa se raceasca amestecand din cand in cand in ea pentru a nu forma crusta la suprafata.
Cand pasta a crescut am intins-o in forma dreptunghiulara.
Am intins deasupra crema pasticcera.
Am rolat totul in forma de sul si-am taiat bucati de 3-4 cm una.
Fiecare bucatica am inchis-o la una din capete pt a impiedica iesirea cremei.
Le-am asezat in tava cu hartie de copt si cu peretii untuiti si le-am mai lasat sa dospeasca pana s-au dublat ca volum.
Am pus la cuptor la 180° pt circa 30 minute.
Reteta Tort de trandafiri a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post