Se cerne faina si se framanta cu o ceasca de apa si doua linguri de untura, pana cand aluatul face basici. Se lasa sa se odihneasca la rece o jumatate
Se cerne faina si se framanta cu o ceasca de apa si doua linguri de untura, pana cand aluatul face basici. Se lasa sa se odihneasca la rece o jumatate de ora, se framanta din nou si se imparte in patru. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se intinde prima foaie de aluat, se unge cu putin unt si se acopera cu boabe de struguri, spalati si curatati de codite. Se pune urmatoarea foaie de aluat si se repeta operatia. La fel se procedeaza cu restul aluatului si strugurilor. Se introduce forma in cuptorul cald si se coace tortul la foc potrivit, o jumatate de ora. Cand s-a rumenit usor aluatul, se stinge focul. Tortul se raceste, inainte de a fi taiat, la temperatura camerei.
Se serveste taiat felii, acoperit cu frisca.
retete de torturi:
Tort de capsuni
Tort de zmeura
Tort de visine Padurea neagra
Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...
Biscuiti aperitiv, cu cascavalIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala