Am topit untul, am adaugat zaharul si l-am lasat la caramelizat un pic, am adaugat fructele, zeama de lamaie si apa fierbinte. Am fiert fructele exact
Am topit untul, am adaugat zaharul si l-am lasat la caramelizat un pic, am adaugat fructele, zeama de lamaie si apa fierbinte.
Am fiert fructele exact 5 minute, le-am scos iar siropul l-am mai lasat sa se lege putin(7-8 minute).
Am frecat untul si zaharul pana a devenit spuma, am adaugat oule pe rand, faina, praful de copt, laptele, coaja de lamaie si scortisoara. Am mixat bine toate.
Am tapetat o forma de tort cu hartie de copt, am asezat smochinele cu fata in jos, am adaugat siropul peste iar apoi am repartizat uniform blatul.
L-am copt in jur de 25 de minute(am facut testul cu scobitoarea).
L-am scos din cuptor, l-am lasat cateva minute sa se raceasca iar apoi l-am rasturnat.
Pofta buna!
Reteta Tort de smochine a fost propusa de adelutza pe forum culinar.ro
Alte retete cu smochine gasiti aici:
Tort de smochine ,
Biscuiti cu ciocolata si smochine,
Budinca de smochine
Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa