Tort de smochine

Se taie smochinele firisoare fine. Se trec nucile prin masina. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul pudra,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr. smochine
  • 7 albusuri
  • 250 gr. alune sau nuci
  • 200 gr. zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura pesmet; Crema: 7 galbenusuri
  • 250 gr. zahar
  • 250 gr. unt
  • vanilie
  • 50 gr. cacao
  • 2 linguri cafea sau 3 batoane ciocolata
  • 5-6 linguri lapte
  • 2-3 linguri faina

Mod de preparare

Se taie smochinele firisoare fine. Se trec nucile prin masina. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul pudra, nucile, smochinele, faina si pesmetul.se imparte compozitia in trei parti si se coc pe rind pe dosul unei cratite, unsa si presarata cu faina. Crema: se freaca galbenusurile cu zaharul, cacao sau ciocolata topita in lapte, 2 linguri de cafea concentrata si faina. Se bate pe baia de apa pina ce se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu untul frecat spuma. Se asaza crema intre blaturi, se imbraca tortul cu crema si se presara deasupra cu nuci sau alune taiate felii, rumenite la cuptor
Se serveste cu frisca

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de ciuperci cu cartofi si masline

O salata de post consistenta potrivita pentru un pranz.

Salata de ciuperci cu cartofi si masline
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide