Tortul cu crema de sampanie este un tort elegant, pufos, usor, potrivit pentru orice moment de sarbatoare. Urmareste reteta de tort de sampanie pas cu pas si invata sa-l prepari si tu.
Aluat pentru blat: Dupa cum se vede si in poza, in ultimul timp m-am cam specializat pe blaturi facute de altii...dar daca aveti timp si placere ...puteti face chiar voi blatul de tort, in modul urmator: - cuptorul se incinge la 200 grade C. Se framanta un aluat fraged din faina, zahar pudra, galbenus si unt. Se da la rece 30 de minute. Se unge cu grasime o forma cu diametrul 26 cm. si se imbraca in aluatul fraged. Se inteapa cu o furculita, se coace 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe un platou. Se incalzeste jeleul si se repartizeaza peste blat, respectiv aluatul fraged: Blatul de biscuit se taie pe doua nivele... blatul cumparat de mine avea trei nivele. Stratul de jos se aseaza peste blatul uns cu jeleu. Se aseaza de jur imprejur un inel pentru torturi.
Galbenusurile si zaharul se bat spuma; se amesteca, pe rand, sampani, coaja si sucul de lamaie. Se inmoaie gelatina, se preseaza, se dizolva si se amesteca. Se bat separat albusurile si 100 ml. frisca. Se omogenizeaza pe rand in compozitie. Jumatate din crema se repartizeaza peste blatul de biscuit, scrie in reteta... eu am pus toata crema intre cele doua blaturi. Deasupra se aseaza ultimul blat si se da la frigider pentru cateva ore. Se bat spuma 300 ml. frisca si se orneaza tortul. Se aseaza la mijloc fasiile de ciocolata si se presara fulgii de bezea. Se aseaza din loc in loc, dupa fantezie, cate o boaba de zmeura. Cu putin timp inainte de a fi servit, tortul se presara cu zahar pudra.
Reteta recoamndata de Sava Laura.
Pastrati tortul cu crema de sampanie la rece pana in momentul servirii.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post