Tort de primavara cu capsuni

Un tort cu capsuni, usor, delicios si aspectuos. Cu siguranta va fi un adevarat rasfat culinar pentru cei ce vor gusta din el.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g biscuiti 150 g unt 2-3 linguri lapte 300 g alune de padure sfaramate 600 g frisca 150 g zahar praf 20 g gelatina 1 lamaie 400 g crema de branza 1 kg capsuni 200 g gem de capsuni

Mod de preparare

Prima data sfaramam biscuitii cu ajutorul unui sucitor sau a unui blender. Pesmetul obtinut din biscuiti se amesteca cu untul si laptele, din care intindeti o foaie pe fundul unei forme de tort cu pereti detasabili. Coaceti blatul acesta 10-15 min la foc potrivit. Lasati-l la racit, apoi ungeti-l cu un strat de gem in strat uniform. Deasupra se pun capsuni, una langa alta, cu varful in sus. Inmuiati gelatina in 3 linguri de apa rece apoi incalziti-o putin pentru a se dizolva. Amestecati crema de branza cu frisca, gelatina dizolvata, zeama de la lamaie si piureul obtinut din 6 capsune. Turnati amestecul obtinut peste capsunele de pe blat si puneti forma de tort la frigider. Cand s-a intarit suficient, scoateti peretii laterali ai formei si puneti tortul pe un platou.
Pe marginile tortului se presara nucile sfaramate si ornati deasupra cu jumatati de fructe.


Sursa acestei retete este blogul culinar: dumitrufelicia

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors