Tort de post

Tortul de post este o reteta de post delicioasa, un tort festiv de post mai bine spus, delicios. Poate fi pregatit in orice zi a postului sau pentru ocaziile festive din aceasta perioada.

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT DE CACAO (este de fapt o negresa fara dulceata si fara nuci):
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana apa
  • 1 plic praf de copt sau amoniac
  • esente de care vreti
  • cacao
  • faina cat cuprinde sa fie aluatul moicalut;
  • BLAT DE MERE:
  • tot pentru 2 foi in 2 tavi
  • daca faceti intr-o tava
  • iese mai gros si-l puteti felia:
  • 150 gr zahar
  • 400 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 50-100 gr nuci macinate
  • 4 mere rase
  • praf de copt sau amoniac pentru crestere
  • faina cat cuprinde.
  • CREMA DE CARAMEL:
  • o cana cu zahar
  • 500 ml apa
  • 5 linguri pline cu faina
  • jumatate pachet margarina
  • cacao
  • esenta de rom
  • CREMA DE PIERSICI:
  • 1400 ml suc de piersici
  • 3 plicuri de budinca
  • eu am avut 2 de vanilie si una caramel
  • 9 linguri pline cu zahar
  • 4 linguri de Gustin
  • eu nu am pus si mi-a parut rau
  • 1 pachet cu margarina

Mod de preparare

BLATUL DE CACAO:

1. Se amesteca intr-un castron apa cu uleiul si zaharul pana la topirea acestuia.

2. Apoi se adauga faina, cacaoa, esentele si amoniacul

3. Se tapeteaza tava, in cazul meu tavile, se da la cuptor la foc potrivit pana trece testul scobitorii

BLATUL DE MERE:

1. Se pune zaharul la caramelizat intr-o cratita...si se amesteca

2. Se adauga apa fierbinte, aveti grija la pasul asta, ca ies aburi fierbinti si va puteti accidenta

3. Cand apa caramelizata s-a racit se adauga merele si nuca macinata.

4. Apoi faina, amidonul si esenta de care vreti.

5. Trebuie sa iasa un aluat destul de gros, pe care l-am pus, iar in 2 tavi, iar la cuptor, iar cu scobitoarea...si tot asa.

CREMA DE CARAMEL:

1. Se caramelizeaza zaharul

2. Se adauga cele 5 linguri cu faina si se amesteca bine de tot

3. Peste compozitia aceasta se adauga apa fierbinte, iar atentie la procedeu, si se da pe foc mic.

4. Se lasa la racit, dupa care se adauga margarina cubulete, cacaoa, aromele

CREMA DE PIERSICI:

1. Se pune la fiert sucul cu budinca, amidonul si zaharul

2. Cand compozitia s-a racit, adaugam margarina cubulete

MONTAREA tortului de post:

4

1. blat de cacao insiropat

2. crema de piersici

3. blat de mere, insiropat cu sirop de rom, normal

4. crema caramel


Pofta buna! Reteta tortului de post a fost propusa pe forum de alina-lili

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors