Tort de portocale si nuci

Blatul. Se freaca zaharul ca sa se ingalbeneasca, se usuca putin deasupra cuptorului, dupa care se piseaza si se cerne. Se freaca apoi cu galbenusur

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 180 g zahar
  • 12 galbenusuri
  • 30 g nuci sau migdale macinate
  • 3 chifle facute pesmet
  • zeama de portocale
  • 6 albusuri
  • Glazura:
  • 125 g zahar
  • 1/2 pahar apa
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • zeama de la 1 portocala
  • rom
  • Garnitura:
  • dulceata de portocale

Mod de preparare

Blatul. Se freaca zaharul ca sa se ingalbeneasca, se usuca putin deasupra cuptorului, dupa care se piseaza si se cerne.

Se freaca apoi cu galbenusurile, nucile sau migdalele macinate, pesmetul de la chifle umezit cu zeama de portocala, apoi cu spuma albusurilor.

Compozitia se coace in forma unsa, la foc potrivit. Copt si racit, blatul se acopera cu glazura de portocale si se garniseste cu dulceata de portocale.

Glazura. Se fierbe zaharul cu apa pana ce se leaga ca un sirop. Se adauga zeama de la o portocala si romul.

Se trage vasul de pe foc si se freaca bine compozitia cu o lingura de lemn dupa care se toarna calda peste tort.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors