Tort de portocale si frisca

Se taie marunt migdalele. Se prepara un sirop din zeama portocalelor cu zaharul pana se leaga bine si se ingroasa. Siropul rece se adauga peste migdal

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul - 280 g migdale curatate
  • 2 portocale
  • 280 g zahar
  • 10 galbenusuri
  • 6 bucati zahar
  • 6 albusuri
  • 2 linguri pesmet
  • Glazura - frisca

Mod de preparare

Se taie marunt migdalele. Se prepara un sirop din zeama portocalelor cu zaharul pana se leaga bine si se ingroasa. Siropul rece se adauga peste migdale.

Se mai amesteca cu galbenusurile pe rand si zaharul frecat pe coaja portocalelor.

Se freaca o ora. Se adauga apoi albusurile spuma si pesmetul.

Se coace 45 min intr-o forma de tort unsa, la foc potrivit.
Rece se garniseste dupa plac

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors