Blatul. Se feaca pe rand bucatile de zahar pe coaja de portocala (pana incepe sa se zareasca partea alba a portocalei, care nu trebuie frecata deoare
Blatul. Se feaca pe rand bucatile de zahar pe coaja de portocala (pana incepe sa se zareasca partea alba a portocalei, care nu trebuie frecata deoarece este amara) si se piseaza.
Se feaca untul spuma cu zaharul pisat si galbenusurile rascoapte trecute prin sita. Se adauga galbenusurile crude pe rand, zeama de lamaie strecurata, faina si putina coaja de portocala.
La urma se adauga albusurile batute spuma. Compozitia se coace in forma unsa cu unt si presarata cu faina, timp de ora.
Se taie blatul in doua si se pune la mijloc umplutura.
Daca nu avem zahar bucati se rade coaja de portocale in zaharul tos cu care se freaca untul spuma.
Umplutura. Se inmoaie felia de cozonac uscat in sirop, curasao sau rom si apoi se freaca bine pana se face ca o crema.
Se adauga marmelada de caise si dulceata de
portocale taiata marunt. Se amesteca totul impreuna si se mai adauga sirop daca este nevoie, pentru consistenta umpluturii.
Se glaseaza tortul cu glazura de zahar ars.
Glazura. Zaharul pisat se da prin sita, se amesteca cu albusurile 45 min, apoi se adauga atata zahar ars cat sa capete o culoare galbena.
Se toarna imediat glazura peste tort, potrivind-o egal de groasa. Se poate prepara si glazura de zahar ars fiert: se inmoaie 300 g zahar in apa si se fierbe intr-o craticioara, amestecand continuu pana devine galben deschis. Imediat se toarna glazura peste tort potrivind-o in strat de grosime egala.
Pofta buna!
Alte retete recomandate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post