Tort de portocale cu rom si piscoturi

Intr-un castron, se freaca ouale intregi cu zaharul, pentru a se obtine o crema spumoasa. Se desfac apoi foile de gelatina in lapte caldut, pe baia de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. de piscoturi
  • 5 portocale mijlocii
  • 2 linguri de rom
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 foi de gelatina
  • 1 pahar cu lapte
  • 3 linguri cu virf de frisca

Mod de preparare

Intr-un castron, se freaca ouale intregi cu zaharul, pentru a se obtine o crema spumoasa. Se desfac apoi foile de gelatina in lapte caldut, pe baia de aburi, la foc mic, si se amesteca pina cind se ingroasa. Se pune peste crema de ou, se adauga 2 linguri de frisca si se omogenizeaza. Cind amestecul s-a racit, trebuie sa fie destul de consistent. Pe platou, se pun felii de portocale, se stropesc cu rom, se acopera cu un strat de crema si un rind de piscoturi. Se repeta operatia, se acopera tortul cu restul de frisca si se pune o ora in frigider.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide