Tort de portocale cu rom si piscoturi

Intr-un castron, se freaca ouale intregi cu zaharul, pentru a se obtine o crema spumoasa. Se desfac apoi foile de gelatina in lapte caldut, pe baia de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. de piscoturi
  • 5 portocale mijlocii
  • 2 linguri de rom
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 foi de gelatina
  • 1 pahar cu lapte
  • 3 linguri cu virf de frisca

Mod de preparare

Intr-un castron, se freaca ouale intregi cu zaharul, pentru a se obtine o crema spumoasa. Se desfac apoi foile de gelatina in lapte caldut, pe baia de aburi, la foc mic, si se amesteca pina cind se ingroasa. Se pune peste crema de ou, se adauga 2 linguri de frisca si se omogenizeaza. Cind amestecul s-a racit, trebuie sa fie destul de consistent. Pe platou, se pun felii de portocale, se stropesc cu rom, se acopera cu un strat de crema si un rind de piscoturi. Se repeta operatia, se acopera tortul cu restul de frisca si se pune o ora in frigider.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors