6 galbenusuri sunt amestecate cu 350 g zahar, dupa cre se amesteca pe foc intr-un vas cu apa, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte. 3 pliculete
6 galbenusuri sunt amestecate cu 350 g zahar, dupa cre se amesteca pe foc intr-un vas cu apa, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte.
3 pliculete gelatina se amesteca cu 5 - 6 linguri de apa pe foc intr-un vas cu apa pana ce se omogenizeaza.
Se toarna gelatina peste cealalta compozitie, se pun si stafidele, se amesteca pana se face o crema si, optional, se pune si un pumn de coaja de portocala rasa. Crema se lasa la rece.
Se bate frisca. Se bat albusurile spuma. Dupa ce se raceste crema, se amesteca, intr-un castron mai mare, pe rand, cate o lingura, din frisca de albus si crema. Se cuarata portocalele si se taie rondele.
Se raceste o cratita si se lasa putina apa in ea (o lingurita). Se tapeteaza peretii cu feli de portocale. Se pune jumatate din compozitie peste portocale, se pun 12 piscoturi inmuiate in lapte; se pune si restul de compozitie si la sfarsit se adauga iar piscoturi inmuiate in lapte.
Laptele ramas se amesteca cu un pliculet de zahar vanilat, in care se vor introduce piscoturile de sampanie; piscoturile se baga si se scot imediat. Se foloseste o oala mare de 24 cm. Se pune oala la frigider si, de preferat, se lasa de pe o zi pe alta pentru a se inchega.
Pentru a rasturna tortul, se pune un platou si se rastoarna cratita cu fundul in sus; daca iese mai greu, se bruscheaza usor cratita.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post