Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau pentru orice ocazie festiva. Pentru a prepara acest tort aveti nevoie de oua, zahar, faina, zeama de lamaie, coaja de portocala rasa, sare, unt, portocala si vanilie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 130g faina
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 1 varf de cutit de sare
  • Pentru crema:
  • 250g zahar
  • 6 galbenusuri
  • apa cat volumul galbenusurilor
  • 200g unt
  • 1 portocala
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • vanilie

Mod de preparare

Sarbatorile de iarna au o semnificatie deosebita in viata mea si de acestea se leaga cele mai semnificativele amintiri. Imi amintesc cu drag de toate dulciurile facute de mama cu ocazia sarbatorilor de iarna si mai ales de tortul copilariei mele, tortul de portocale. Acum, retraiesc bucuria sarbatorilor alaturi de fiica mea si incerc sa-i insuflu semnificatia sarbatorilor si magia acestor evenimente. De asemenea, reteta copilariei mele a devenit si reteta copilariei ei. Sa vedem cum se prepara acest minunat tort.

Prepararea blatului:

Zaharul, ouale intregi si sarea se bat in baie de aburi pana ce compozitia devine spumoasa si se umfla. Se rodoca de pe foc si se bate in continuare pana ce se raceste. Se adauga, amestecandu-se usor, albusul, faina, coaja de portocala si zeama de lamaie. Trebuie foarte multa grija sa nu se lase compozitia. Se coace la foc potrivit in forma unsa cu unt si tapetata cu faina.

Prepararea cremei:

Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile, se adauga putin cate putin apa si vanilie taiata fin. Se fierbe in baie de aburi, la foc slab, amestecand continuu sa nu se prinda. Se ridica de pe foc si se mai amesteca din cand in cand, pana se raceste. Se adauga zeama de lamaie, zeama si coaja de portocala. Separat se freaca spuma untul, apoi se amesteca cu crema de mai sus pusa putin cate putin si amestecata bine, pana se omogenizeaza complet.

Blatul se taie in trei foi, care se ung cu crema de mai sus. Se orneaza cu frisca si portocale/fructe.


Tortul de portocale cu crema e mai gustos daca doua foi se unesc cu gem de portocale si se glaseaza cu serbet de portocale.

Aceasta reteta a fost propusa de Hainarosie Iuliana Maria pentru concursul media-content.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors