Tort de portocale "Capsa"

Blatul Zaharul cu ouale se bat cu telul pe foc slab sau in bain marie. Dupa ce s-a batut bine compozitia si s-a racit se adauga putina coaja rasa de p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul
  • 250 g zahar
  • 8 oua
  • 1 portocala
  • 200 g faina
  • 125 g unt
  • culoare rosie alimentara
  • Crema
  • 250 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • apa cat volumul galbenusurilor
  • 250 g unt
  • 1 portocala
  • culoare rosie
  • sare de lamaie
  • Garnitura
  • mandarine ate date prin zahar izat sau trase in fondant si de portocale

Mod de preparare

Blatul

Zaharul cu ouale se bat cu telul pe foc slab sau in bain marie. Dupa ce s-a batut bine compozitia si s-a racit se adauga putina coaja rasa de portocala si putina culoare

rosie alimentara.

Se adauga faina si untul topit. Compozitia se coace in doua forme.

Blaturile coapte se umplu cu de portocale.

.

Se amesteca zaharul cu galbenusurile si apa. Se pune compozitia pe foc slab, amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund. Cand este gata sa fiarba se da jos de

pe foc si se trece printr-o sita. Cand s-a racit se adauga untul inmuiat putin. Portocala se rade pe zahar, se dizolva in putina zeama de portocala si se adauga de unt, de asemenea si putina culoare rosie si foarte putina sare de lamaie topita.

Cu aceasta se umple si se acopera tortul deasupra si imprejur.
Decoram cu mandarine ate sau trase in fondant si putin din aceasta de unt si portocale.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide