Albusurile se bat spuma tare cu zaharul tos pana ce spuma creste bine. Se adauga apoi galbenusurile, zeama de portocala si coaja rasa, faina si nuca
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul tos pana ce spuma creste bine. Se adauga apoi galbenusurile, zeama de portocala si coaja rasa, faina si nuca macinata. Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o forma de tort tapetata. Se introduce tava in cuptorul cald si se lasa pe foc mic. Se lasa cateva minute, apoi se scoate tortul din forma. Se taie apoi in doua blaturi si se insiropeaza. Se prepara crema. Trei oua se bat cu zaharul pana ce amestecul creste bine si se ingroasa, apoi se adauga zeama de portocale, se bate din nou si se lasa sa se raceasca. Se freaca untul si se pune pe rand cate o lingura din crema in unt, dupa care se amesteca bine. Se lasa la rece pana ce se intareste putin, apoi se umplu blaturile cu crema.
Tortul se serveste ornat cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Tiramisu
Prajitura snikers
Prajitura televizor
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala