Tort de portocale

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul tos pana ce spuma creste bine. Se adauga apoi galbenusurile, zeama de portocala si coaja rasa, faina si nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 6 linguri nuca macinata
  • 8 linguri zahar
  • zeama de la jumatate portocala
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingura faina
  • Pentru sirop:
  • 150 gr zahar
  • 1
  • 5 pahare apa
  • zeama de la o portocala
  • Pentru crema:
  • 4 linguri zeama de portocale si coaja rasa
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 300 gr unt

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul tos pana ce spuma creste bine. Se adauga apoi galbenusurile, zeama de portocala si coaja rasa, faina si nuca macinata. Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o forma de tort tapetata. Se introduce tava in cuptorul cald si se lasa pe foc mic. Se lasa cateva minute, apoi se scoate tortul din forma. Se taie apoi in doua blaturi si se insiropeaza. Se prepara crema. Trei oua se bat cu zaharul pana ce amestecul creste bine si se ingroasa, apoi se adauga zeama de portocale, se bate din nou si se lasa sa se raceasca. Se freaca untul si se pune pe rand cate o lingura din crema in unt, dupa care se amesteca bine. Se lasa la rece pana ce se intareste putin, apoi se umplu blaturile cu crema.


Tortul se serveste ornat cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Prajitura snikers

Prajitura televizor

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala