Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul. Se adauga coaja de lamaie, faina cu pesmetul si la sfarsit albusurile spuma. Se imbraca o forma de tort cu
Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul. Se adauga coaja de lamaie, faina cu pesmetul si la sfarsit albusurile spuma. Se imbraca o forma de tort cu hartie pergament, bine unsa cu margarina, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit. Separat, se amesteca intr-un vas, zaharul, galbeusruile de ou, faina si sucul de portocale. Se lasa la foc mic pana se ingroasa compozitia, apoi se da deoparte. Margarina se freaca spuma, se amesteca cu coaja de portocale, apoi se adauga putin cate putin la crema racita. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Se taie blatul in doua foi, iar restul se intinde deasupra.
Se garniseste cu felii de portocale si frisca, dupa preferinta si gustul fiecaruia. Alte retete de dulciuri:
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Tort cu mere si crema de zahar ars
Tort cu zmeura
m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba
Desert cozonac cu dovleacIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala