Blatul. Se feaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, alternand, albusurile spuma cu faina. Se coace compozitia si blatul racit se taie orizont
Blatul. Se feaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga, alternand, albusurile spuma cu faina.
Se coace compozitia si blatul racit se taie orizontal in trei.
Crema. Se amesteca si se fierb galbenusurile si cu zaharul, in bain marie, pana se ingroasa, apoi se adauga laptele si vanilia fierbandu-se in continuare.
Cand este gata se da deoparte si se bate pana este aproape racita.
Se adauga albusurile spuma, stafidele, coaja de portocale zaharisita taiata cuburi, miezul de la portocale taiat bucatele, migdalele curatate si taiate subtire, gelatina, apa clocotita, frisca, romul si esenta de portocale, amestecand compozitia tot timpul.
Se umplu feliile de blat cu crema si tot cu crema se si
acopera si se decoreaza cu felii de portocala fara pielite.
Pofta buna!
Alte torturi recomandate
m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba
Desert cozonac cu dovleacIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala