Tort de piscoturi

Se insiropeaza piscoturi de sampanie cu sirop cald, parfumat cu rom, apoi se aseaza primul strat pe un platou mare. Se prepara crema astfel: se freaca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 500 gr piscoturi
  • 150 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri de rom
  • Pentru blat:
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 100 gr ciocolata
  • Pentru crema:
  • 300 gr frisca

Mod de preparare

Se insiropeaza piscoturi de sampanie cu sirop cald, parfumat cu rom, apoi se aseaza primul strat pe un platou mare. Se prepara crema astfel: se freaca untul spuma, se adauga zaharul, ciocolata data pe razatoare si frisca, amestecand continuu. Crema se omogenizeaza si se pune un strat peste primul rand de piscoturi. Se aseaza un alt rand de piscoturi insiropate, se acopera cu crema si se incheie cu un rand de piscoturi care se acopera cu frisca sau cu crema ramasa.
Tortul se tine la rece, se taie dupa doua ore si se serveste ornat cu fructe din dulceata.

Alte retete de torturi:

Tort cu visine Padurea neagra

Tort de capsuni

Tort cu mere coapte

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors