Tort de pere

1.Se freaca 3 oua cu 120g. zahar, se adauga faina, amidonul, cacaoa si praful de copt. Se framanta, iar aluatul se coace 20 minute. Dupa ce se raceste

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 12 portii: 3 oua
  • 220g. zahar
  • 45g. faina
  • 45g. amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 4 foi de gelatina
  • 3-4 pere
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 600g. frisca
  • 50ml. cafea espresso
  • 3 linguri ciocolata rasa

Mod de preparare

1.Se freaca 3 oua cu 120g. zahar, se adauga faina, amidonul, cacaoa si praful de copt. Se framanta, iar aluatul se coace 20 minute. Dupa ce se raceste, se taie in doua.

2.Foile de gelatina se pun la inmuiat in putina apa rece.

3.Perele se curata, se fierb 10 minute in 200ml. apa, suc de lamaie si 50g.zahar. Apoi se strecoara si se lasa la scurs .

4.Se prepara 50ml. cafea espresso si se toarna fierbinte peste gelatina. Gelatina dizolvata se adauga in frisca si se bate bine.

5.Se pun pe blat-pe care l-am insiropat in prealabil-felii de pere, apoi frisca, deasupra al doilea blat insiropat si se imbraca tortul in frisca. Se decoreaza cu felii de pere si ciocolata rasa.
Se serveste taiat felii si insotit de un vin alb sec.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors