Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se face o crema, iar volumul compozitiei a crescut de 2-3 ori. Se adauga faina si se mai amesteca putin
Blatul. Se bat ouale intregi cu zaharul pana se face o crema, iar volumul compozitiei a crescut de 2-3 ori.
Se adauga faina si se mai amesteca putin, dupa care
compozitia se toarna in forma de tort si se coace.
Crema. Se dizolva zaharul in lapte. Apoi din laptele indulcit si rece amestecat cu laina se face o ciulama care se pune pe foc sa se ingroasa, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.
Se da jos si se adauga zeama de portocale si coaja rasa de portocala. Se amesteca apoi cu untul frecat si cu galbenusurile spuma.
Se taie blatul la mijloc, se insiropeaza cu zahar fiert cu cojile de portocala. Se asaza crema intre blaturi si se acopera tortul tot cu crema.
Se pun in crema felii de portocale atat la mijloc cat si pe deasupra tortului.
Pofta buna!
Alte retete recomandate
Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...
Omleta cu dovlecel si telemea de oaieIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala