Tort de paine a la ticino

Mod preparare: Etapa I: Se da laptele in fiert si se toarna peste paine. Se inmoaie stafidele in coniac. Ciocolata se rupe bucatele. Se da frisca in f

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 6 bucati:1/4- 1/2l lapte (in functie de calitatea painii)
  • 220g paine
  • 100g stafide
  • 6 linguri con iac
  • 120g ciocolata semi-amaruie
  • 125ml frisca lichida
  • 1/2 lamaie
  • 3 oua
  • 100g zahar brun
  • 1-2 lingurite zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 75 g coaja de portocala
  • 75g coaja de lamaie
  • 75g migdale feliate
  • unt pentru uns forma

Mod de preparare

Mod preparare:

Etapa I: Se da laptele in fiert si se toarna peste paine. Se inmoaie stafidele in coniac. Ciocolata se rupe bucatele. Se da frisca in fiert si se topeste ciocolata in ea, amestecand incontinuu. Se rade coaja de pe lamaie si se separa galbenusurile de albusuri.

Etapa II: Se framanta bine painea. Se adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, cacaoa, ciocolata topita, coaja de portocala si cea de lamaie, migdalele si stafidele cu tot cu coniac si se amesteca totul bine. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza.

Etapa III: Se unge o forma potrivita (22 cm) cu unt. Se toarna compozitia in forma si se introduce la cuptorul cu microunde, unde se tin 2 minute la 360w si 200º C sursa de caldura superioara, apoi 22 de minute la 180W si 200º C sursa de caldura superioara si inferioara (se incearca daca s-a facut). Se lasa tortul sa se raceasca si se serveste.

Valoare calorica:

1 bucata: 538 kcal; 2260 kJ; 11g proteine; 65g glucide; 23g grasimi; 191mg colesterol; 271ml sodiu.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu sparanghel

"picnicul bucatarasilor" Cat mai este sezonul sparanghelului va invit sa incercati o tarta delicioasa!

Tarta cu sparanghel
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala