Blatul. Se bat albusurile cu zaharul sl cacaua pana se intaresc. Se adauga pesmetul, apoi nucile. Se amesteca compozitia usor si se toarna intr-o tava
Blatul. Se bat albusurile cu zaharul sl cacaua pana se intaresc. Se adauga pesmetul, apoi nucile. Se amesteca compozitia usor si se toarna intr-o tava unsa,
dreptunghiulara.
Se coace la foc slab. Se rastoarna blatul pe fund de lemn, se lasa sa se raceasca, apoi se taie orizontal in doua.
Crema. Se amesteca crema de castane bine cu untul frecat spuma. Separat se prepara un sirop din zahar si vanilie la care se adauga cacaua, amestecandu-se impreuna pe foc si apoi cate putin galbenusurile, frecand mereu cu lingura de lemn.
Cand crema s-a racit se incorporeaza in compozitia de castane amestecata cu untul. Se pune unul din blaturi
pe un platou de aceeasi forma; se asterne deasupra jumatate din crema.
Se aseaza celalalt blat deasupra si se imbraca apoi tot tortul cu restul de crema. Se garniseste cu frisca si se
da la rece. Este bine sa se prepare cu o zi inainte de a fi servit.
Pofta buna!
Alte retete dulciuri recomandate:
Prajitura cu zmeura
Prajitura cu gem de caise si nuca
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post