Tort de nuci

Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca bine-bine cu zaharul, pana se albesc. Dupa ce s-au albit ouale, am adaugat cacao, nuci si esenta de rom,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 linguri de nuci macinate
  • 1-2 linguri cacao (optional)
  • 12 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 2 linguri de pesmet
  • esente (rom
  • in cazul meu)
  • Crema
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri (varfoiate) de faina

Mod de preparare

Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca bine-bine cu zaharul, pana se albesc. Dupa ce s-au albit ouale, am adaugat cacao, nuci si esenta de rom, apoi am amestecat. Separat, am pus intr-o cratita 1 lingurita cu bicarbonat de amoniu si putin lapte. Am pus cratita pe foc si-am amestecat continuu, pana s-a dizolvat amoniacul. L-am pus peste compozitia de oua cu nuci si am amestecat. Am batut albusurile, apoi le-am adaugat peste prima compozitie si-am amestecat usurel.

Am turnat totul intr-o cratita, in care pusesem hartie de copt. L-am copt timp de 90 de minute la 170 de grade.

Preperarea cremei

3

Am amestecat rapid faina cu zaharul, apoi am turnat 1 litru de lapte si-am amestecat totul usurel, cu telul. Am pus cratita pe foc mic si-am invartit mereu (altfel se prinde de fund!), pana s-a ingrosat crema.

Cat era crema fierbinte, am taiat un pachet de unt in bucatele mici si le-am pus peste crema, apoi am amestecat usurel, pana s-a inchegat Am pus esenta de vanilie si am dat crema la rece.

Ansamblarea tortului

3

Am taiat blaturile in 3 parti, cu ustensila cumparata special pentru taiatul blaturilor. Am insiropat fiecare blat cu zeama de compot de visine.

Am pus peste primul blat un strat de crema, apoi am pus si niste visine.


Pofta buna!

Reteta Tort de nuci a fost propusa de foxyy pe forum culinar.ro

Alte retete de tort gasiti aici:

Tort de branza,

Tort cu capsuni simplu si bun,

Tort de portocale Pansy

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Meatloaf

Cunoscuta sub numele de friptura de carne tocata, sau carne tocata in forma de paine, cu origine europeana undeva in...

Meatloaf
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide