Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca bine-bine cu zaharul, pana se albesc. Dupa ce s-au albit ouale, am adaugat cacao, nuci si esenta de rom,
Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca bine-bine cu zaharul, pana se albesc. Dupa ce s-au albit ouale, am adaugat cacao, nuci si esenta de rom, apoi am amestecat. Separat, am pus intr-o cratita 1 lingurita cu bicarbonat de amoniu si putin lapte. Am pus cratita pe foc si-am amestecat continuu, pana s-a dizolvat amoniacul. L-am pus peste compozitia de oua cu nuci si am amestecat. Am batut albusurile, apoi le-am adaugat peste prima compozitie si-am amestecat usurel.
Am turnat totul intr-o cratita, in care pusesem hartie de copt. L-am copt timp de 90 de minute la 170 de grade.
Am amestecat rapid faina cu zaharul, apoi am turnat 1 litru de lapte si-am amestecat totul usurel, cu telul. Am pus cratita pe foc mic si-am invartit mereu (altfel se prinde de fund!), pana s-a ingrosat crema.
Cat era crema fierbinte, am taiat un pachet de unt in bucatele mici si le-am pus peste crema, apoi am amestecat usurel, pana s-a inchegat Am pus esenta de vanilie si am dat crema la rece.
Am taiat blaturile in 3 parti, cu ustensila cumparata special pentru taiatul blaturilor. Am insiropat fiecare blat cu zeama de compot de visine.
Am pus peste primul blat un strat de crema, apoi am pus si niste visine.
Pofta buna!
Reteta Tort de nuci a fost propusa de foxyy pe forum culinar.ro
Alte retete de tort gasiti aici:
Tort de branza,
Tort cu capsuni simplu si bun,
Tort de portocale Pansy
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post