Se amesteca 70g unt cu vanilia, zaharul si galbenusurile, pana cand se obtine o compozitie spumoasa. Adaugati faina si bicarbonatul, 150g nuci macinat
Se amesteca 70g unt cu vanilia, zaharul si galbenusurile,
pana cand se obtine o compozitie spumoasa.
Adaugati faina si bicarbonatul, 150g nuci macinate
fin si coaja rasa de lamaie.
Bateti albusurile cu putina sare. Amestecati usor cele doua compozitii.
Turnati amestecul intr-o tava cu diametrul de 23cm, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Coaceti blatul la foc potrivit.
Prepararea siropului:
Se pune la fiert 250ml apa cu 125g zahar, vanilie si scortisoara.
Raciti siropul, adaugati sucul de lamaie, rachiul si lasati vasul 10 minute acoperit.
Strecurati siropul, intepati prajitura cu o scobitoare, cat
este calda inca si turnati deasupra ei siropul
fierbinte.
Lasati la racit si apoi ornati deasupra cu frisca si cu jumatati de miez de nuca, tinute in miere.
Alte retete delicioase:
Tort de Pasti
Tarte de fructe
Chec pufos
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post