1.Din hartia de copt se taie un cerc cu diametrul de 26cm cu care se tapeteaza fundul formei de tort. Cuptorul se incalzeste la 200°C (3 la aragaz)
1.Din hartia de copt se taie un cerc cu diametrul de 26cm cu care se tapeteaza fundul formei de tort. Cuptorul se incalzeste la 200°C (3 la aragaz)
2.Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu putina sare, se adauga 80 g zahar pudr.Galbenusurile se freaca spuma cu 40 g zahar pudra si se adauga alternativ faina si albusurile batute spuma, nucile in mai multe reprize si la sfarsit, romul. Compozitia se desarta in forma de copt si se coace 30 – 40 de minute (se face proba coacerii cu andreaua sau cu o scobitoare). Se scoate pe gratar si se lasa sa se raceasca.
3.Pentru crema, faina se amesteca cu laptele, se ingroasa la foc mic. Untul se freaca spuma cu zahar, se adauga crema fiarta, nucile si romul,, se amesteca – compozitia trebzuie sa fie omogena, onctuoasa si spumoasa.
4.Blatul de tort se taie pe orizontala in 3 – 5 foi care se umplu cu crema de nuca cu rom acoperind si marginile. Se insemneaza locul feliilor si se orneaza cu jumatatile de samburi de nuci. Se tine la rece pana la servire.
Alte retete recomandate
Prajitura cu visine
Prajitura cu caise
Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...
Omleta cu dovlecel si telemea de oaieIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala