Tortul de napolitane cu mousse de cafea si nuci este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zile de nastere sau alte sarbatori.
Intai se separa albusul de galbenus si albuşul se bate cu un praf de sare până se obţine o spumă tare. După ce spuma s-a întărit se continuă baterea şi se înglobează treptat zahărul. Se adaugă unul câte unul gălbenuşurile de ou apoi se înglobează cu mişcări lente, de jos în sus, miezul de nucă şi pesmetul.
Se tapetează fundul unei tăvi de mărime medie cu foile de napolitană, după care se acoperă cu un strat uniform de cremă cu nucă. Se introduce în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (cca 180°C) şi se coace circa 20 minute. Se poate verifica dacă s-a copt prin testul cu scobitoarea, se scoate din cuptor, după care se aşteaptă să se răcească complet. In acest timp se amestecă bine margarina moale cu zahărul pudră şi se adaugă gălbenuşul de ou. Se încorporează şi cele două tipuri de cafea, apoi această cremă se adaugă peste cealaltă care a fost la cuptor. Se presară cu nuca prăjită şi tocată bucaţi mai mari şi se lasă să se întărească.
Tortul se taie cu cuţit înmuiat în apă fierbinte pentru a obţine felii uniforme.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post