Tort de morcovi englez

Amestecam faina si terciul de ovaz cu putina sare. Adaugam margarina si 2 linguri de apa cu gheata pentru a obtine un aluat moale. Acoperim aluatul cu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 dkg faina
  • 5 dkg terci de ovaz
  • 8 dkg margarina (racita si taiata cuburi)
  • Fasole boabe
  • 45 dkg morcovi (curatati si feliati)
  • 8 dkg cascaval moale cu grasime putina
  • 1 ou
  • Coaja de la o portocala razuita
  • 5 dkg nuci sau alune caju

Mod de preparare

Amestecam faina si terciul de ovaz cu putina sare. Adaugam margarina si 2 linguri de apa cu gheata pentru a obtine un aluat moale. Acoperim aluatul cu folie si il punem 20 de minute la rece la frigider. Pre-incalzim cuptorul la 180 de grade C. Punem o tava in cuptor si o lasam sa se incalzeasca. Intindem aluatul subtire, pe o suprafata presarata cu faina, astfel incat sa il putem pune intr-o forma de tort de 23 de cm in diametru. Captusim bine forma si apasam aluatul pe margini. Bucatile cara raman pe afara le taiem. Intepam aluatul cu furculita. Captusim aluatul cu hartie de copt si turnam in interior fasolea boabe. Punem forma pe tava din cuptor si o lasam sa se coaca 20 de minute, indepartam hartia de copt si o mai lasam 3 minute la cuptor. Intre timp punem morcovii intr-un vas cu apa, ii oparim si ii fierbem 8 minute la foc mic pana devin moi. II strecuram bine si ii pisam pana obtinem o crema neteda. Incorporam incet cascavalul si amestecam continuu. Resturile de pe marginea vasului le impingem inapoi in amestec. Adaugam oul, coaja de portocala si amestecam inca putin. Condimentam dupa preferinte. Turnam amestecul in forma de tort si presaram nucile deasupra. Punem la cuptor 18 minute, pana cand nucile devin aurii. Servim la cald.
Alte torturi recomandate

Tort diplomat

Tiramisu

Tort cu mere

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors