Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare. Lamaia se spala, coaja se da pe razatoare, zeama se stoarce. Ouale se separa, albusurile
Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare. Lamaia se spala, coaja se da pe razatoare, zeama se stoarce. Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare cu 2 linguri de zeama de lamaie, se presara zaharul si coaja de lamaie.
Se adauga galbenusurile cu grija, faina, amidonul, praful de copt si alunele macinate. Morcovii se storc, miezul se amesteca cu compozitia de mai sus. Se incalzeste cuptorul, compozitia se niveleaza intr-o forma de tort unsa cu unt. Se coace cca 45 de minute pana se face proba de copt cu andreaua. Zaharul ramas se amesteca cu zeama de lamaie, se adauga sucul de morcovi si compozitia densa, se niveleaza pe suprafata tortului.
Se orneaza cu morcoviori formati din 100 g martipan, 100 g zahar pudra si cativa stropi de colorant alimentar portocaliu.
Alte retete tort recomandate
Tort diplomat
Tiramisu
Tort cu mere intregi
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post