Tort de morcovi

Curatam morcovii, ii spalam si ii razuim. Spalam lamaia, ii razuim coaja si o stoarcem. Separam ouale. Batem spuma albusurile cu 2 linguri de zeama de

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25 dkg morcovi
  • 1 lamaie
  • 4 oua
  • 20 dkg zahar
  • 6 dkg faina
  • 6 dkg intaritor alimentar
  • ½ pachet praf de copt
  • 10 dkg alune macinate
  • 25 dkg zahar pudra
  • 2 linguri zeama de morcovi

Mod de preparare

Curatam morcovii, ii spalam si ii razuim. Spalam lamaia, ii razuim coaja si o stoarcem. Separam ouale. Batem spuma albusurile cu 2 linguri de zeama de lamaie. Adaugam zaharul si coaja de lamaie. Incorporam cu grija galbenusurile, faina, intaritorul, praful de copt si alunele macinate. Presam zeama din morocovi si ii adaugam la amestec. Incalzim cuptorul si intindem aluatul intr-o forma de tort unsa cu unt. Coacem aluatul 45 de minute. Amestecam zaharul pudra cu zeama de lamaie ramasa, adaugam zeama de morcovi si turnam crema obtinuta deasupra tortului. Pentru décor pregatim forme dintr-un amestec de 10 dk
Alte dulciuri recomandate:

Tiramisu

Diplomat

Tarta cu visine

Prajitura cu visine

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert biscuiti cu ciocolata, stafide si goji, fara zahar

Cand faci biscuiti cu ciocolata, dar fara zahar, iti permiti sa mananci mai multi, ca nu te mustra prea tare constiinta :D,...

Desert biscuiti cu ciocolata, stafide si goji, fara zahar
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide